Meet the maker

Moro, minä olen Jani. 85-syntynyt mies Kuopiosta. Käsityöt ovat aina olleet intohimoni ja JT Crafts & Outdoorsin perustaminen ja sen kehittäminen ovat opettaneet minulle paljon.

Luonteeltani olen ehkä sellainen sosiaalinen introvertti, saatan höpöttää, kun olen hermostunut ja sitten joudun toppuuttelemaan itseäni. Tämän vuoksi nahka ja käsityöt yleensäkin ovat minulle mitä parhainta terapiaa; saa olla omien ajatustensa kanssa ja keskittyä luomaan jotain kaunista.

Toivottavasti tulet joku päivä moikkaamaan, töiden lomassa on kiva vaihtaa ajatuksia ihmisten kanssa, introverttiydestäni huolimatta!

Missioni

JT Crafts & Outdoors:in ideana on olla erilainen, asiakasystävällinen ja maanläheinen ulkoilu-, eränkäynti-, selviytymis- sekä elämäntapakauppa. Tarkoituksena on tarjota paracordista sekä nahkasta käsintehtyjä rannekkeita, avaimenperiä, lemmikkituotteita, laukkuja, sekä ulkoilu- ja selvitytymistuotteita eränkävijöille, ulkoilmaihmisille, käsityötä arvostaville ja erilaisuutta haluaville ihmisille. Jatkossa tarkoitus on myös valmistaa puusta- sekä metallista mm. retkituotteita ja veitsiä eränkäyntiin, kalastukseen, sekä selvitymistilanteisiin. Mottona onkin, minne elämä sinut viekään, JT Crafts & Outdoors vie sinut perille.

Upeat, ympäristöystävälliset ja elämänlaatua parantavat tuotteet ovat intohimoni.

tavoitteena on tarjota elämys, johon asiakas sitoutuu tunteella ja muodostaa pysyvän asiakassuhteen. Tähän pääsen tarjoamalla erinomaista asiakaspalvelua, sekä käsintehtyä priimaa, johon asiakas voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Valitsen itse materiaalit, joita käyttäisin ja käytän omassakin elämässäni. Tulevaisuudessa haluan myös ottaa valikoidusti myyntiin myös muita itse arvostamiani merkkejä, jotka tukevat kokonaisvaltaisuutta palvelussani, kuten taskulamppuja, reppuja yms.

Toivon, että omalla toiminnallani voin näyttää, että kertakäyttökulttuuri ei yksinkertaisesti ole kestävä tapa elää. Haluan, että tuotteeni ovat kauniita, mutta ennenkaikkea kestäviä; miksi käyttäisin valtavasti aikaa tuotteen tekemiseen, jos sen ei ole tarkoitus kestää ja tuottaa iloa omistajalleen? Kaikki tuotteeni ovat nimittäin alusta loppuun käsintehtyjä. Aina leikkaamisesta värjäykseen, siitä viimeistelyyn ja ompeluun, kaikki tehdään käsityökaluin. 

Arvoni

Päivittäinen työni heijastaa arvojamme. Verstaalla minimoin syntyvää jätettä mm. hyödyntämällä jämätuotteet ekoavaimenperiksi ja muiksi kierrätystuotteiksi. Kierrätän myös omista toimituksistani tulevat pakkausmateriaalit mahdollisimman tehokkaasti. Uskon, että ihmiskunta tuottaa tällä hetkellä aivan tarpeeksi jätettä, joten tuottamalla kestäviä tuotteita teen oman osani jätemäärän vähentämiseksi. Vihreää ajattelua tukee myös kasviparkitun nahkan käyttö; kemikaalikuorma pysyy minimaalisena, nahka on liha- ja maitotuotannon sivutuote. Tekemällä nahkasta jotain kaunista sitä kantanut eläin saa tavallaan uuden matkan asiakkaan kanssa.

  • Eläimet: Kaikki elämä on samanarvoista. Siksi nahkaa tulee käsitellä kunnioituksella ja antaa sille hyvä koti.
  • Ihmiset: Mikään täällä ei ole mahdollista ilman kanssaihmisiämme. Kunnioitus ja loistava asiakaspalvelu ovat itsestäänselvyyksiä!
  • Ekologisuus: Pakkausmateriaalit ovat uusiokäytettyjä, tai muuten ekomateriaaleja.

Omistautuminen

Käsintehty, laadukas nahkatuote on kuin vieläkirjoittamattoman kirjan ensimmäinen sivu.Seikkailu, jonka voit jakaa, kokea ja ennenkaikkea ELÄÄ, yhdessä.Sillä nahka elää ja patinoituu käyttäjänsä mukana. Pitkäikäinentuote siis kulkee mukanasi jopavuosikymmeniä, ellei ihmisiän.

Näin yksikään tuote ei ole samanlainen. Käsintehty tuote on jo lähtökohtaisesti uniikki, mutta SINÄ teet siitä omanlaisesi.

Sinun tarinasi.
Sinun SEIKKAILUSI.

Tuotteeni

Nahkatuotteet valmistan käsin perinteisillä menetelmillä kasviparkitusta härännahkasta (n. 90% käyttämästäni materiaalista on kasviparkittua) alusta alkaen aina värjäykseen/viimeistelyyn saakka. Tuotteiden valmistamiseen menee aikaa, mutta lopputulos on kaunis, yksilöllinen tuote, eikä kahta samanlaista valmistu koskaan. Tämä tekee tuotteistani helposti personoitavia, ja tuotteissa korostuu nimenomaan niiden laatu ja pitkäikäisyys, sillä nahka patinoituu ajan kanssa juuri käyttäjänsä näköiseksi ja hyvin hoidettuna tuote kestää liki ihmisiän.


Paracord eli laskuvarjonaru on kestävää ja monikäyttöistä materiaalia ja yhdistyy hyvin eränkäyntiin ja ulkoilmailuun juuri ominaisuuksiensa vuoksi. Selviytymisrannekkeet, kaulapannat, vyöt.. kaikki nämä ovat purettavissa ja naru käytettävissä poikkeustilanteissa mitä moninaisimmin tavoin. 

Asiakkaani

Asiakkaani ovat aktiivista ulkoilmaelämää viettäviä miehiä sekä naisia, lemmikinomistajia, metsästäjiä, kalastajia, vaeltajia survivalisteja, rokkareita.. mitä moninaisempia! Kaikkia kuitenkin yhdistää käytännöllisyyden, sekä yksilöllisyyden taju, sekä arvostus käsintehtyä, kestävää ja ekologista tuotetta kohtaan.

Sillä miksi hankkia massatuotettua, kun voi panostaa ja hankkia käsintehtyä laatua? Samalla tukea aitoa käsityöläisyyttä, sillä onhan nahkatyö yksi ihmiskunnan vanhimmista ammateista!